Mijn verhaal
Ieder bedrijf of persoon heeft een verhaal. Dit is het verhaal achter Flink Creaties. Wat is jouw verhaal?
Mijn verhaal, ontstaan, Flink Creaties, Corina Dogger, Over
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,bridge-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-3,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Mijn verhaal

80_Foof Mijn Verhaal

HET GEMIS VAN FOOF

Terwijl ik me in de buik van mijn moeder ontwikkelde tot mens, was zij bezig met het maken van een knuffel: een olifantje. Rood, zacht en zonder staart. Het werd mijn favoriet. Jarenlang sleepte ik hem overal mee naar toe. Totdat hij na een boottocht vanaf Terschelling spoorloos bleek. Niemand weet wat ermee is gebeurd. ‘Foof’ werd nooit teruggevonden. In een poging mijn verdriet te verzachten, nam mijn moeder opnieuw plaats achter de naaimachine. Een nieuwe olifant werd gemaakt, maar het was niet hetzelfde. Het was niet Foof. Het was niet het stukje stof dat de knuffel onvervangbaar maakte, het was alles wat ik er zelf aan had toegevoegd: geur, herinneringen en de veranderde textuur door het gebruik. Mijn eigen verhaal had ‘Foof’ uniek gemaakt.

PASSIE VOOR MOOI

Je moet er misschien een gevoelsmens voor zijn (check!) of zelfs een tikje zweverig (mwah…), maar ik geloof dat woorden, beelden en materialen emoties kunnen oproepen die ons handelen beïnvloeden. En dat dit, als je bewogen wordt vanuit emotie, veel waardevoller en duurzamer is dan wanneer je handelt vanuit impuls. Daarom ben ik altijd op zoek naar ‘mooi’ en dat vind ik in de kleinste dingen: een simpel kaartje, een bloem, een combinatie van kleuren, liefdevolle interacties, gebouwen met een historie. Het is echt overal.

VAN ROOKIE TOT FLINK

Ook in mijn werk ontdekte ik veel moois. Ik deed ervaring op in diverse functies en branches. Mijn carrière begon ik in retail, net als mijn opleiding (Small Business and Retail Management). Vanuit daar maakte ik de overstap naar de gemeente. Lange tijd werd ik geboeid door de dynamiek van een politieke omgeving in transitie. Nog steeds heb ik profijt van de politiek-bestuurlijke sensitiviteit die me daar is bijgebracht en de kennis van verandermanagement.

In de rol van Marketing- & Salesmanager voor een softwareontwikkelaar heb ik letterlijk met de voeten in de modder gestaan om van ‘niets’ een succesvol bedrijf te maken. Acquisitie in nichebranches zoals de agrarische sector en charitatieve branche brachten veel verrassing en inzicht.

Ondertussen leerde ik meer en meer over de mogelijkheden van online applicaties. In deze tijd ontstond dan ook mijn interesse voor websiteontwikkeling. Ik groeide naar een leidinggevende positie en mocht een eigen team opzetten. Toen dat stond, kwam het gemis naar zelf creëren en behoefte aan meer creativiteit. Dat vond ik terug in de branche waar ik begon: retail. Deze keer niet meer op de winkelvloer, maar aan de tekentafel waar ik nieuwe concepten, reclamecampagnes en magazines ontwikkelde voor toffe merken in de kampeer- en outdoorbranche.

Nog steeds creëer ik het liefst zelf. Wat mij onderscheidt is mijn combinatie aan vaardigheden. Ik maak niet alleen mooie dingen, maar begrijp ook hoe (bestuurlijke én commerciële) organisaties werken. Daardoor blijven creaties ook echt toepasbaar en strategieën uitvoerbaar.

FLINK ALS EEN OLIFANT

In mijn eigen leven komt de olifant vaak terug. De indrukwekkende contouren van het dier trekken mijn aandacht. Ook de symboliek van de olifant trekt me aan. Dat was zeker het geval toen, in 2014, ons eerste kindje overleed en een jaar later alsnog onze gezonde zoon Beau werd geboren.  De olifant staat onder andere voor overwinning, geduld, liefde en goedheid. De symboliek en mijn eigen vrolijke herinneringen als kind aan Foof paste zo goed bij de geboorte van Beau dat de olifant een plek op zijn geboortekaartje kreeg.

Ook bij de start van Flink Creaties sprak de olifant me weer aan. Zijn indrukwekkende verschijning en overweldigende geluid vind ik een boeiend contrast met de liefdevolle betekenissen waar het dier voor staat. Een contrast dat past bij Flink Creaties: groots en dapper, maar met aandacht voor details. Want juist die aandacht, maakt het groots.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!